iTRANSFER
Continuarea respectării angajamentului TUIASI privind consolidarea procesului de internaționalizare, prin implementarea de acțiuni și instrumente inovative, cu impact pozitiv asupra educației, cercetării, reprezentării, vizibilității și colaborărilor internaționale ale universității.
Creșterea vizibilității TUIASI prin promovarea internațională a ofertei educaționale a TUIASI de la toate nivelurile de studii (licență, master, doctorat).
Consolidarea și îmbunătățirea serviciilor oferite studenților internaționali.
Consolidarea deschiderii TUIASI spre internaționalizare prin signalistică și cartografiere urbană.
Susținerea excelenței în cercetare și colaborare internațională.
Întărirea capacității instituționale a TUIASI pentru consolidarea internaționalizării universității.
Managementul proiectului, coordonarea comunicării și a sustenabilității proiectului.
Actualizarea informațiilor pe www.studyinromania.gov.ro pentru programele educaționale TUIASI (O1).
Participarea la manifestări internaționale educaționale și de reprezentare universitară (O1).
Actualizarea aplicației Asachi Multiversity de promovare a TUIASI (O1).
Actualizarea materialelor de marketing (O1).
Continuarea activității echipei Buddy System (O2).
Organizarea unui eveniment de promovare a spiritului multicultural pentru studenții internaționali (O2).
Realizarea ghidului studentului internațional (O2).
Îmbunătățirea calității vieții studenților internaționali (O2).
Continuarea dezvoltării elementelor de signalistică identitară TUIASI sub aspectul User Experience Design (UX) (O3).
Continuarea implementării infokioskurilor în facultăți sub aspectul User Interface Design (UI) (O3).
Organizarea a 2 traininguri pentru consolidarea capacităților de cercetare aplicativă și diseminare a rezultatelor cercetării TUIASI (O4).
Sprijinirea organizării Școlii Internaționale de vară pentru studenți, în domeniul proiectării inovative (O4).
Organizarea unui webinar de training pentru doctoranzii TUIASI (O4).
Organizarea unui training de formare a personalului didactic auxiliar pentru creșterea capacității de comunicare multiculturală (O5).
Achiziția și implementarea de echipamente şi soft IT necesare întăririi infrastructurii activității de internaționalizare (O5).
Menținerea profilului instituțional on-line al TUIASI pe platforma internațională dedicată CDI (O5).
Activități de comunicare și promovare a activităților proiectului, sustenabilitatea acestuia (O6).
Activități de management (O6).
Seminarul se adresează comunităţii academice şi studenţilor doctoranzi ai TUIASI și va pune accent în primul rând pe lucrări științifice și pașii necesari pentru o prezentare de succes a unei astfel de lucrări.
Prezentarea poate fi vizualizată AICI.
Mai multe detalii: Tips for Successful Scientific Publishing.
Seminarul se adresează comunităţii academice şi studenţilor doctoranzi ai TUIASI și contribuie la consolidarea capacităților de cercetare aplicativă și diseminare a rezultatelor cercetării. Prelegerea se axează pe o abordare inovativă, folosind noţiuni de biometism în inginerie, cu adresabilitate către toate domeniile de inginerie existente în TUIASI.
Profesorul univ. dr. ing. abilitat Sébastien Poncet, profesor titular la departamentul de inginerie mecanică al Universității din Sherbrooke și titular al catedrei NSERC privind eficiența energetică industrial a susținut pe 16 noiembrie 2022 un training online centrat pe subiectul „Biometism in Engineeering”, training la care au participat 97 de reprezentanți ai comunității academice a TUIASI. Interesele sale de cercetare acoperă caracterizarea experimentală a proprietăților termofizice ale fluidelor complexe de transfer de căldură (nanofluide, suspensii) și dezvoltarea unor metode numerice avansate pentru modelarea sistemelor termice (refrigerare, stocare, pompă de căldură). Profesorul Poncet este coautor a peste 300 de publicații științifice, este editor asociat la „Frontiers in Thermal Engineering” and „Proceedings of the Institution of Mechanical Engineers”, Part C și membru al comitetului editorial al „Applied Sciences, Thermo and Progress in Computational Fluid Dynamics”.
Prezentarea poate fi vizualizată AICI.
Alte detalii: Biometism in Engineering.
Prorectoratul Relații Internaționale și Consiliul pentru Studiile Universitare de Doctorat organizează în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2022-0021 evenimentul online ”pHd Completion Training”, continuare a demersului început în anul 2021, privind instruirea studenților doctoranzi de la TUIASI, în vederea susținerii cu succes a tezei de doctorat.
Materialele vor fi publicate în cadrul platformei de training, accesibilă studenților doctoranzi TUIASI la adresa https://edu.tuiasi.ro
Webinariile sunt: How to publish in high quality journals: tips and tricks și How to make an interesting academic presentation.
”Multicultural Communication Training” a avut loc în perioada 9-10 septembrie 2022, la Hub-ul ”Creative Nest”, din căminul T8 - campus Tudor Vladimirescu Iași și s-a concretizat în sesiuni de instruire a personalului didactic auxiliar al TUIASI, în comunicare. Finanțarea a fost asigurată prin proiectul CNFIS-FDI-2022-0021, ”Internaționalizare prin cunoaștere transferabilă și vizibilitate (iTRANSFER)”.
Scopul trainingului a fost îmbunătățirea capacităților de comunicare multiculturală ale participanților și dezvoltarea unui comportament pozitiv și incluziv al acestora, în raport cu studenții și colaboratorii internaționali.
Comunicarea, implicarea și energia pozitivă au fost cuvintele ce au caracterizat sesiunile de instruire desfășurate de-a lungul celor două zile.
Pornind de la obiectivele propuse pentru training: îmbunătățirea cunoștințelor participanților privind comunicarea; dezvoltarea unor comportamente și abilități de relaționare, pozitive și incluzive ale participanților, pentru o comunicare eficientă cu studenții și colaboratorii internaționali; însușirea de către participanți a unor tehnici eficiente privind înțelegerea diferitelor aspecte specifice comunicării organizaționale, comunicării multiculturale, a barierelor de comunicare multiculturală și a modalităților de înlăturare a acestora; îmbunătățirea comunicării în limba engleză a participanților, sesiunile de instruire au inclus jocuri de rol, ca o metodă de învățare activă bazată pe explorarea experienței cursanților, în cadrul unor scenarii specifice activității universității.
Trainerul a proiectat în mod atractiv desfășurarea sesiunilor de instruire, inclusiv prin găsirea în comun de soluții pentru rezolvarea anumitor provocări legate de comunicare, semnalate de către participanți, prezentând într-un mod interactiv informațiile din tematica propusă.
Cursanții au pornit în călătoria de două zile în lumea comunicării multiculturale de la explorarea tipurilor de comunicare, trecând prin exemple concrete ale comunicării în diferite culturi, aflând caracteristici ale limbajului trupului, proxemicii, salutului, contactului în diferite culturi și fiind implicați în rezolvarea anumitor situații de comunicare specifice activității fiecăruia.
În urma trainingului s-a remarcat o evoluție a stilului individual de comunicare al cursanților, dar și o îmbunătățire a percepției acestora asupra modalităților eficiente de comunicare cu ceilalți, toți participanții parcurgând cu interes și atenție temele abordate.
Redăm în cele ce urmează crâmpeie din gândurile transmise de către cursanți, după participarea la training:
”Un curs plin de culoare și ...savoare! ... O experiență minunată din care am avut doar de câștigat. ... Mulțumesc!” - Irina
”Dincolo de multitudinea de informații, am apreciat exemplele concrete și poveștile de viață și profesionale pe care Horia ni le-a împărtășit cu deschidere, căldură și umor! .... Mulțumesc pentru experiență și să ne revedem cu bine oricând va fi asta!” - Mihaela
”Mulțumesc pentru tot: interacțiunea cu colegii de muncă, cu tutorele, socializarea, jocurile. O întâlnire cu oameni frumoși!” - Cristina
”Mulțumiri pentru inițiativă și pentru două zile petrecute atât de plăcut! Călătoria în secretele comunicării trebuie să continue!” - Mariana
”A fost un curs foarte bine gândit și structurat pentru activitățile noastre profesionale de relaționare cu studenți, colegi, absolvenți și reprezentanții altor instituții... Mulțumesc pentru oportunitate!” - Mihaela
”E un training binevenit, util atât în viața profesională, cât și personală, iar jocurile de rol și experiențele împărtășite la curs au fost un prilej de a ne cunoaște mai bine. Mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea trainingului pentru șansa oferită!” - Ana-Maria
”O idee frumoasă, cu o organizare pe măsură, finalizată în mod util pentru participanți. În același timp, șansa de a cunoaște oameni interesanți și bine pregătiți în munca pe care o fac, de la care am învățat câte ceva.” - Silviu
”Cursul a fost consistent, incitant, dinamic, interactiv, captivant și apreciez mult atmosfera destinsă în care s-a desfășurat...!” - Simona
”Până acum, interacțiunea mea cu oamenii se baza mai mult pe intuiție ... acum, însă, ... după ce primești informația, ceva te îndeamnă, te obligă s-o folosești și te determină să continui! ... ceea ce am aflat mă determină să fac un pas mai departe.” - Ana
”Un curs foarte bun, cu un bagaj bogat de informații, cursul și-a atins scopul propus. .... Multumesc!” - Cornel
Creativitate, energie, distracție, împreună - acestea sunt cuvintele cheie care descriu evenimentul BEST International Summer School, „The hubs and the bees, design the perfect academic hive!”, organizat de BEST TUIASI și Prorectoratul pentru Relații Internaționale din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, în perioada 10-23 iulie 2022, cu sprijin financiar din cadrul proiectului „Internaționalizare prin cunoaștere transferabilă și vizibilitate, iTRANSFER”, CNFIS-FDI-2022-0021.
Studenții s-au bucurat de experiențe unice de învățare și networking, începând cu aplicarea regulilor de design-thinking în realizarea profilului utilizatorului și a activităților care se vor desfășura în spațiul analizat, continuând cu procesul de propunere a rolurilor funcționale pentru acesta.
Pe parcursul primei săptămâni, studenții și formatorii lor s-au concentrat pe o abordare antreprenorială, începând cu identificarea nevoilor, prin intervievarea posibililor beneficiari, explorarea spațiului și identificarea celor mai bune facilități. În metodologia Design Thinking, aceasta este etapa numită „Empatie”. Aceasta a fost urmată de pasul „Definire”, cu crearea personajelor și sintetizarea nevoilor identificate convergând către definiția specifică a problemei. Al treilea pas, „Ideație”, a mutat activitățile în spațiul soluțiilor, constând în generarea de idei prin tehnici structurate de brainstorming urmate de gruparea ideilor, votarea și prioritizarea. Etapa de ideație a realizat tranziția către a doua fază, în care studenții au trecut la proiectarea fizică și realizarea prototipului hub-ului.
În timpul celei de-a doua săptămâni, studenții împreună cu trainerii lor au dat frâu liber imaginației și printr-o serie de tehnici de brainstorming, hărți mentale, panouri și design 3D au venit cu două concepte diferite pentru spațiu. Procesul a fost unul exploratoriu și liber, care a provocat abilitățile participanților pentru care arhitectura nu era domeniul lor de studiu.
Ambele propuneri au dorit să păstreze deschiderea spațiului intactă și să nu se intervină cu compartimentări dure. Folosirea liniei curbe este intenționată, din punct de vedere psihologic formele fără colțuri ne fac să ne simțim mai confortabil.
Câteva gânduri ale studenților despre Școala Internațională de Vară:
”Experiența BEST a fost minunată, nu știu de unde să încep, nu vreau sa sune ca un clișeu, dar a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea. Am descoperit oameni noi, mentalități diferite și am ieșit din zona mea de confort fiind nevoit să lucrez în echipă. Îmi amintesc timpul petrecut cu grupul, toate activitățile, jocurile, excursiile, plimbările și mâncarea lui Dominic cu nostalgie. Profesorii și echipa BEST s-au asigurat întotdeauna că nu ne lipsește nimic, oferindu-ne astfel tot ce aveam nevoie pentru ca procesul educațional să fie fără griji.” - Mădălin Costel
”M-am distrat de minune pe parcursul cursului, cred că activitățile pe care le-ați organizat au funcționat perfect pentru a sparge gheața, și toată lumea a fost foarte drăguță!! Aș mai adăuga tiramisu și crepe (glumesc, dar într-adevăr, au fost foarte gustoase!!) Mi-au plăcut mult petrecerile, m-am distrat copios! Voi recomanda cu siguranță!!" - Inés
Prorectoratul Relații Internaționale anunță recrutarea în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2022-0021 a unui număr de 3 studenți TUIASI, în vederea constituirii noii echipe BUDDY SYSTEM (BS) – corp de sprijin pentru studenții internaționali.
ROLUL tău, în calitate de student BUDDY SYSTEM va include și următoarele activități:
10 motive pentru a alege să intri în BUDDY SYSTEM:
Înscrierea la selecția pentru echipa Buddy System se realizează în perioada 30 mai – 10 iunie 2022, prin completarea următorului formular online.
Interviul online va avea loc în data de 13-17 iunie 2022, data și ora vor fi anunțate pe emailul instituțional anunțat în formularul de înscriere. Pentru orice detalii, contactează-ne la adresa: international@tuiasi.ro
Studenții selectați vor fi angajați cu contract individual de muncă pe perioadă determinată.
Prorectoratul Relații Internaționale a organizat în data de 7 mai 2022, în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2022-0021, un eveniment de promovare a spiritului multicultural pentru studenții incoming. Aceștia au avut șansa de a descoperi împreună cu colegi români, cu echipa Buddy System a TUIASI și reprezentanți ai Prorectoratului Relații Internaționale un loc minunat, încărcat de istorie, lângă Iași -Castelul Miclăușeni.
Activitățile din cadrul evenimentului ce a avut ca principal scop sprijinirea studenților incoming în adaptarea mai facilă la viața de la TUIASI, integrarea lor în mediul academic, social și cultural ieșean, au demarat cu un tur ghidat al Castelului Miclăușeni, ocazie cu care tinerii au aflat detalii istorice despre castelul ridicat de George Sturdza la cumpăna veacurilor al XIX – lea și al XX – lea.
Ziua a continuat cu Treasure Hunt, prilej pentru fiecare dintre ei de a-și demonstra competitivitatea, spiritul de echipă, dar și de a descoperi frumusețea parcului Palatului Sturdza. După această competiție care le-a pus la încercare agilitatea fizică și perspicacitatea, având în vedere multiplele provocări pe care au trebuit să le deslușească, prânzul la Castel a fost o răsplată binemeritată.
Toate echipele au primit diplome, medalii și dulciuri specifice, iar echipa câștigătoare a fost recompensată cu promoționale TUIASI.
Mai presus de toate, însă, descoperirea unor locuri deosebite, prieteniile care s-au legat, bucuria de a fi laolaltă și de a cânta împreună cântece specifice fiecărei țări participante, surprizele plăcute ce au ”condimentat” întreaga zi au creat o energie pozitivă ce va fi cu siguranță o amintire plăcută de la TUIASI.
Iată și câteva testimoniale de la studenții participanți
Elizabeth, studentă Erasmus+, Costa Rica, membră a echipei TUIASI Buddy System: ”Saturday was really fun, I’m really thankful for the effort that the International Office team made to make us have a really good day. I think this was the perfect opportunity to unite us more in terms of friendship, I really enjoyed the day and I also really apreciated the opportunity to be part of such an amazing team.
Ștefan, student TUIASI: ”A fost o zi cu și despre oameni din întreaga lume, ale căror interese sunt unite și valorificate prin activități ce implică interesul pentru a reuși. Vizita Castelului Sturdza a fost un izvor de cultură, iar atât noi, studenții români, cât și colegii noștri veniți cu proiectul ERASMUS am rămas fascinați de secretele ascunse în spatele obiectelor și pereților acestuia. După o călătorie în trecut, prezentul urma să ne aducă la o vânătoare de comori pe domeniul de poveste al castelului, o vânătoare care a scos mai bine în evidență calitățile tuturor țărilor, iar îmbinându-le, totul a fost mai mult decât ușor și palpitant A fost un proiect foarte interesant și o experiență pe care ne-am simțit onorați să o trăim.” Galerie foto: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=InternationalRelationsTUIASI&set=a.559173085821857